Ristiaallokonkatu 4, 91m2, 220 000 €

Myynnissä avara läpitalon neliö lähellä palveluita, merta ja hyviä kulkuyhteyksiä.

Tässä kodissa on iso olohuone, kaksi makuuhuonetta, lukusali, keittiö, eteinen, kylpyhuone, erillinen wc ja lasitettu parveke. Näkymät olohuoneesta ja parvekkeelta sisäpihalle länteen-etelään. Makuuhuoneista ja keittiöstä pohjoiseen ja itään. Rakennus on valmistunut vuonna 1974. Yhtiö sijaitsee omalla tontilla. Viimeisen tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen mukaan yhtiön taloudellinen tila on ollut 2020 tilikauden aikana vakaa ja maksuvalmius normaali. Yhtiössä on uima-allas saunaosastolla ja osakkaiden käytössä on pieni kuntosali.

Asunto sijaitsee merellisessä Espoonlahdessa, lähellä useat päiväkodit ja koulut, monipuoliset palvelut, ruokakaupat, hyvät ulkoilumaastot, monipuoliset liikenneyhteydet: bussit, Länsiväylä, Kehä 2 tai 3 ja vuonna 2023 valmistuva metro.

Yhtiöjärjestyksen mukaan 4 h + k

TIEDUSTELUT JA YKSITYISESITTELYVARAUKSET:

Marjut Uusmäe, 040 680 7717 tai marjut.uusmae@roofgroup.fi

OTATHAN YHTEYTTÄ JA VARAAT OMAN ESITTELYAJAN? I provide services also in English and in Estonian.

ROOF Group www.roofgroup.fi

Yhteystiedot
 • Marjut Uusmäe
 • ROOF Group Oy
 • marjut.uusmae@roofgroup.fi
 • 040 680 7717
Kohdenumero21651830
Sijainti
 • Espoonlahti
 • Ristiaallokonkatu 4
 • 02320
 • Espoo
TyyppiKerrostalo
HallintamuotoAsunto-osakeyhtiö
OmistusmuotoOma
Huoneistoselitelmä4 h, keittiö, kph, erillinen wc, lasitettu parveke
Asuinpinta-ala m²91 m²
Yhteensä m²91 m²
Pinta-alan perusteYhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerros7
Kerroksia8
Rakennusvuosi (päättynyt)1974
Käyttöönottovuosi1974
VapautuminenHeti
Velaton hinta220 000 €
Myyntihinta215 130 €
Velkaosuus4 869 €
Yhtiövastike452,72 €
Rahoitusvastike97,37 €
Hoitovastike354,90 €
Vesimaksu
 • 0
 • sisältyy vastikkeeseen
Lisätietoja maksuistaKuntosalimaksu 5 euroa/kk+avaimen panttimaksu. Hoitovastike 3,90 euroa/m²/kk. Pov. 2 2006-2010 korjauslainan vastike 0,52 euroa/m²/kk (47,32 euroa/kk). Pov. 4 2014-2016 korjauslainan vastike 0,55 euroa/m²/kk (50,05 euroa/kk). Kaapeli- tv/nettivastike 0,45 euroa/kk ja sis. alv 0,56 euroa/kk. Pesulan maksujärjestelmänä on matkapuhelimella toimiva puhelinrahastin. Kaikkien pesuohjelmien käyttö maksaa yhtä paljon (n. 1,97 euroa + pvm/mpm) Liikehuoneistojen ja aiemmin liikehuoneistoina olleiden nykyisten asuntojen hoitovastike on kaksinkertainen. Yhtiökokous 4.5.2021 valtuutti hallituksen perimään enintään yhden kuukauden hoitovastiketta vastaavan määrän ylimääräisenä vastikkeena yhtiön rahatilanteen niin vaatiessa. Lainaosuus: Mikäli huoneistolla on lainaosuutta, voi sen maksaa osittain tai kokonaan lainan eräpäivinä sopimalla asiasta etukäteen isännöitsijätoimiston kanssa. Osuussuorituksen maksajalta peritään lainaosuuden laskennasta, maksamisesta ja lainan lyhennysohjelman muuttamisesta aiheutuvat pankin ja isännöitsijätoimiston kulut. Pääomavastikelaina 2006-2007 /ikkunat (Eräpäivät 31.3., 30.6., 30.9. ja 31.12. ) Pääomavastikelaina 2014-2016/korjaukset (Eräpäivät 31.3. ja 30.9. )
ParvekeAsunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
 • Ilmansuunta: etelä, länsi
 • Parveketyyppi: lasitettu, ulostyönnetty
HissiTaloyhtiössä on hissi
YleiskuntoTyydyttävä
Lisätietoa kunnostaParketti alkuperäinen, kulunut, osittain irronnut palasia keittiössä. Kodinkoneiden tai valaistuksen toimivuudesta ei tietoa
Toimeksiantajan aikana huoneistoon tehdyt toimenpiteet sekä niiden ajankohtaHuoneisto remontoitu aikaisemman osakkeenomistajan toimesta, ajankohdasta 90/2000-luvulla ei tietoa.
EnergialuokkaF2013
Lämmitysjärjestelmän kuvausKauko
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot2002 - 2003: Julkisivujen, parvekkeiden ja ikkunoiden peruskorjaustyö, saunaosaston nro 3 peruskorjaus. 2001: Jätepuristimen uusiminen, saunaosaston nro 2 peruskorjaus, pihan pelastusteiden parantaminen/leventäminen. 2000 - 2004: Saunaosaston nro 4 peruskorjaus, iv-kanaviston puhdistus ja säätö, yhteisantenniverkon uusiminen Tähti -verkoksi, kellarikerroksen vesijohtojen runkolinjojen uusiminen. 1999: Väestönsuojien kunnostaminen. 1997: Ikkunoiden huoltomaalaus. 1996 - 2005: Porrashuoneiden kerrostaso-ovien uusiminen suurimmassa osassa huoneistoja. 1996: Vesikattojen vedeneristyksen uusiminen, WC-huuhtelujärjestelmän varustaminen EcoBlue- vedensäätölaittein. 1995: Linjasäätö- ja patteriventtiilien uusiminen. 1994 - 2002: Asuntojen pesuhuoneiden seinäkaivojen muutos lattiakaivoiksi, lattian valu ja vedeneristyksenä toimivan muovimaton uusiminen tai vedeneristys ja laatoitus (osakkeenomistajien teettämänä). 1994: Parvekkeiden huoltomaalaus. 1993: Kaukolämmön laitteiston uusiminen. 1992: Rakennusten julkisivujen puuosien huoltomaalaus
Asunnon tilat ja materiaalit
 • Pääasiallinen rakennusmateriaali: muu
Katto
 • tasakatto
 • huopa
Keittiön kuvaus
 • VARUSTUS: Kaapistot, jääkaappi/pakastin, liesituuletin, liesi, uuni, hana, tiskiallas, astianpesukone. TYÖTASOT: laminaatti, metalli. KATTO: Maalattu. SEINÄT: Kaakeli / maalattu. LATTIA: Parketti (kulumisjälkiä ja vaurioitunut jääkaapin kohdalla).
Kylpyhuoneen kuvaus
 • VARUSTUS: Suihku, suihkuseinä, allas ja allaskaappi, peili, wc-istuin, valaisimet (katossa huollon tarpeessa). Pesukoneliitäntä. Vesikiertoinen pyyhekuivain. KATTO: Puupaneelikatto. SEINÄT: Kaakeli. LATTIA: Laatta (alla muovi), lattiakaivo.
WC-tilojen kuvaus
 • Lukumäärä:1
 • VARUSTUS: allas ja allaskaappi, peilikaappi, wc-istuin, käsisuihku, valaisimet. SEINÄT: Kaakeli. LATTIA: Laatta, lattiakaivo.
Olohuoneen kuvaus
 • KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu. LATTIA: Parketti.
Makuuhuoneiden kuvaus
 • Lukumäärä: 2
 • VARUSTUS: Liukuovikaapisto tai kaapisto KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu. LATTIA: Parketti. Ruokailutila: KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu. LATTIA: laatta, lattialämmitys (toimivuudesta ei tietoa). ETEINEN: VARUSTUS: Liukuovikaapisto. KATTO: Maalattu. SEINÄT: Maalattu. LATTIA: laatta.
Taloyhtiön nimiAsunto-osakeyhtiö Ristiaallokko
Isännöitsijän yhteystiedotREIM Espoo Oy, Markku Mathlin, Kivenlahdenkatu 1 A, 02320 Espoo, puh: (09) 809 1121, www.reim.fi
Taloyhtiössä muutaSaunaosasto, uima-allas, väestösuoja, askarteluhuone, ulkoiluvälinevarasto, huoneistokohtainen varasto (verkkokellari), kylmäkellari, mankeli, pesutupa, kuntosali. Ilmanvaihto: koneellinen poistoja painovoimainen. Antennijärjestelmä: kaapeli/DNA. Kaapeli-TV ja laajakaista. Alv-velvollisuus: G 144 kiint.käyttöoik.luovuttamisesta HUONEISTOREMONTIT Osakkeenomistajan on ilmoitettava kirjallisesti etukäteen yhtiölle töistä, jotka kohdistuvat rakenteisiin, eristyksiin (esim. kylpyhuoneremontti) ja vesi-, lämpö-, sähkö- ja viemärijohtoihin (AOYL luvut 4 ja 5). Ilmoitukset pyydetään tekemään internetissä www.etuisannointi.fi kohdassa -+ sähköinen asiointi -+ muutostyöilmoitus. Yhtiöjärjestyksen mukaan 16 § Osakkeenomistaja voi hallituksen suostumuksella tehdä hallitsemassaan huoneistossa, siihen liittyvällä tai parvekkeella kustannuksellaan sellaisia muutostöitä tai lisärakennelmia, joita ei toteuteta yhtiön toimesta kaikkiin huoneistoihin (esimerkiksi parvekelasitus). Kyseisen huoneiston hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistaja on vastuussa kaikista tehdyistä muutostöistä tai lisärakennelmista myöhemminkin aiheutuvista korjaus- ja huoltokuluista sekä siitä, että suoritetun työn lopputulos on hallituksen suostumuksessaan määrittämän mukainen. Osakkeenomistaja on velvollinen vastaamaan asennetun lisärakennelman, esim. parvekelasituksen, purkamisesta ja takaisin asentamisesta, milloin se taloyhtiön huolto- tai korjaustoimenpiteen kannalta on välttämätöntä. Mikäli osakkeenomistaja laiminlyö edellä mainitun velvoitteensa, voi yhtiö saattaa tilanteen vastaamaan yhtiön alkuperäistä tasoa osakkeenomistajan kustannuksella.
EnergialuokkaF2013
(Taloyhtiön) Rakennukseen tehdyt korjaukset ja remontit2021: Ulkovalaisimien uusiminen ja LEO-lamppujen käyttöönotto. 2020: Maan tasalla olevien parvekkeiden kannattajien betonikorjaukset ja maalaus, porrashuoneiden kulma listat, 2019: Saunojen 1, 3 ja 4 kiukaiden uusiminen, rinteessä olevan kaiteen uusiminen, parvekkeiden kukkalaatikoiden arkastaminen ja korjaaminen, parvekkeiden betonirakenteiden tarkastaminen, F VSS hätäpoistumiskäytävän luukun korjaaminen, puiden kaataminen kuntotutkimuksen perusteella, vesikattojen tarkastus ja vuosikorjaukset. 2018: Liikerakennuksen alapohjan alla olevan viemärin kannakkeet uusittiin/niitä lisättiin ja ala pohjan rakenteiden lämmöneristystä parannettiin, A-portaan puoleinen luiska ja ulkoportaikko vedeneristettiin ja pintalaatat uusittiin. Liikerakennuksen lämmitysverkon putken vuotokorjaus, asunnoissa ilmenneiden ilmavuotojen korjauksia, VSS tarkastukset ja F-portaan VSS:n iv-koneen korjaus. 2017: Yhtiön osallistuminen kaupungin teettämän Ristiaallokon aukion ja kävelyteiden kunnostukseen liittyvien rakenteiden korjaukseen, ulkoportaikon uusimisen suunnittelu, yhtiön huoneiston B 37 kph:n saneeraus, B-portaan hissin ohjauskeskuksen uusiminen. 2016: Saunan nro 2 puuosien uusiminen, ulkoiluvälinevarastojen lattioiden ja seinien maalaus ja valaisinten uusiminen, pihatasossa olevien huoneistojen ulko-ovien uusiminen, käyttövesiputken vuodon korjaus E-portaassa, asuntojen A 151 ja A 152 rinteen vastaisen ulkoseinän korjaus sekä asuntojen sisäpuoliset korjaukset. 2015: Lämpö-, käyttövesi- ja viemäriputkistojen kuntotutkimus, kaukolämmitysjärjestelmän laitteiden uusiminen, omman liikerakennuksen koneellisen ilmanvaihtojärjestelmän uusiminen (sis. poistoilman lämmön talteenoton). 2014: Asuinrakennuksen katon sadevesiviemärien uusiminen. 2012: Rakennusten ulkopuolisten puu- ja metalliosien huoltomaalaus. 2011: Koneellisen poistoilmanvaihtojärjestelmän puhdistus ja säätä. Paikoitusalueen uudelleen asfaltointi sekä sähköistyksen parantaminen ja lisääminen. 2010: Lukoston uusiminen, liittyminen Welho -kaapeli-tv/internet-järjestelmään, kylmä kellarin laitteiston uusiminen, kuntosalin kunnostaminen, ilmanvaihtojärjestelmän poistopuhaltimien uusiminen, lämmitysjärjestelmän; patteri- ym. venttiilien uusiminen sekä lämmityksen perussäätö. 2009: Hissien modernisointityö sekä hissikorien ja niiden kerrostaso-ovien maalaus, pienemmän liikerakennuksen vesikaton kermieristyksen uusiminen. 2008: Ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen koko yhtiössä, savunpoistoikkunoiden asentaminen porrashuoneisiin, huoneiston A151 maanvastaisen seinän vedeneristys ja salaojituksen parantaminen. 2007: kkunoiden ja parvekeovien uusimisen suunnittelu, toteutus on aloitettu tammikuussa 2008. Porrashuoneiden ovien vaihdon jatkaminen (15 asuntoa). 2006: Pihaistutusten ja leikkipaikan perusparannustyöt, A-portaan puolelle liikehuoneistosta kolmeksi asunnoksi muutettavan tilan katon peruskorjaus. 2005: Julkisivukorjauksen takuukorjaukset. Jatkuu
Tiedossa olevat tulevat korjaukset/remontitSELVITYS KUNNOSSAPITOTARPEESTA (asunto-osakeyhtiölaki 22.12.2009/1599 6. luku 3 §), Esitetty yhtiökokouksessa 4.5.2021 Hallituksen kirjallinen selvitys sellaisesta yhtiön rakennusten ja kiinteistöjen kunnossapitoon liittyvästä tarpeesta, joka vaikuttaa olennaisesti yhtiökokousta seuraavien viiden vuoden aikana osakehuoneiston käyttämiseen, yhtiövastikkeeseen tai muihin osakehuoneiston käytöstä aiheutuviin kustannuksiin. 2021: Jätekatoksen laajentaminen jätehuoltomääräysten edellyttäessä lajiteltavien jätteiden lukumäärän lisäämistä. 2021: Pihan kunnostuksen suunnittelun teettäminen. 2021-2022: IV-kanavien puhdistus ja ilmamäärien säätö. 2021-2022: Kuntosalin kunnostaminen tai siirtäminen isompaan tilaan sekä laitteiden uusiminen. 2021-2022: Vesi kattojen tarkastus ja tarvittaessa vedeneristyksen uusimisen valmistelu. 2021-2022: A-portaan kellarin vuodon ja D-portaan hissikuilun iv-putken korjaaminen. 2021-2022: Elementtisaumausten tarkastaminen ja tarvittaessa uusiminen, julkisivujen pesu. 2022-2023: Saunaosastojen 1 ja 4 panelointien ja lauteiden uusiminen, uusittujen kiukaiden johdotusten siirto panelointien alle. 2022-2023: Pihan kunnostustoimenpiteet laaditun suunnitelman perusteella (laatoitukset, profilointi, asfaltin kunnostus tai uusiminen, sadevesikaivot). 01.11.2021 Isännöitsijäntodistuksen liite. Yhtiön vuoden 2020 toimintakertomuksen mukaan: Putkistojen kuntotutkimukset Putkistojen kuntotutkimusten seurantatutkimukset teetettiin Raksystems Oy:llä. Kuntotutkimusten kustannukset olivat 5.332 euroa. Tutkimuksissa ei todettu minkään putkistojen osalta välittömiä korjaustarpeita. Käyttövesi­putkiston uusimista suositellaan tehtäväksi vuosina 2026-2028. Samassa yhteydessä suositellaan tehtäväksi myös viemäreiden uusiminen. Ennen suunniteltavien korjausten laajuudesta päättämistä teetetään hankesuunnitelma, jossa määritellään toteutussuunnitteluun mukaan otettavat putkistot ja muut rakenteet.
Tontin pinta-ala5946 m²
Tontin omistusOma
 • Kuvat
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image
item image